Υπάρχει κάτι νέο στη θεραπεία της παχυσαρκίας?

-Όχι! Αντίθετα υπάρχει κάτι πολύ παλιό! ! !

Η παχυσαρκία είναι η κακή προσαρμογή του ανθρώπου στο παχυσαργκογόνο και υπεροτροφικό περιβάλλον που ζούμε. Γι’ αυτό καμία φαρμακευτική αγωγή καμία χημική δίαιτα και κανένα τεστ δυσανεξίας  δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα του πλεονάζοντος βάρους.

 Όσοι πείστηκαν ότι το αποτέλεσμα του βάρους τους είναι θέμα ενεργειακής πρόσληψης και ενεργειακής κατανάλωσης είναι και αυτοί οι οποίοι εν τέλει κατάφεραν να το χάσουν, να το διατηρήσουν και αυτοι οι οποίοι έμαθαν πώς να προφυλαχτούν στο μέλλον.

 Αυτό το κάτι πολύ παλιό λοιπόν που μας δίνει την απάντηση είναι να μάθει ο άνθρωπος «ξανά» πώς να τρώει!

Σήμερα ο άνθρωπος τρώει πολύ περισσότερο απ’ όσο είναι αναγκαίο για τον τρόπο ζωής αλλα και την εργασία που κάνει. Οι μηχανές στα εργοστάσια μείωσαν κατά πολύ τη χειρονακτική δουλειά, οι μετακινήσεις μας έχουν αντικατασταθεί από το αυτοκίνητο και τις ελεύθερες ώρες μας τις περνάμε μπροστά στη τηλεόραση και τον υπολογιστή. Οι περισσότερο λοιπόν παχύσαρκοι είναι θύματα του τρόπου ζωής. Ας δούμε λοιπον τα βασικά κλειδιά στην υπόθεση της απώλειας βάρους τα οποία ισχύουν, ίσχυαν και θα ισχύουν πάντα διότι έτσι είναι η φύση του ανθρώπινου οργανισμού:

  1. Αλλαγή στο μέγεθος της μερίδας, και λέγοντας αλλαγή εννοούμε σαφώς μικρότερο πιάτο..
  2. Αποφεύγουμε τα τρόφιμα που θα μας δώσουν «καινές» θερμίδες δηλαδή χωρις καμία θρεπτικότητα, όπως ζαχαρη, κρουασαν, αλκοολ junk food κτλ.
  3. Προτιμούμε τροφές που θα μας χορτάσουν και θα μας δώσουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως, μαύρο ψωμί, ζυμαρικά ολικής, φρέσκα φρούτα και λαχανικά
  4. Παρακολουθούμε το βάρος μας
  5. Πίνουμε αρκετό νερό
  6. Επιλέγουμε ποικιλία τροφών στη διατροφή μας
  7. Μειώνουμε το λάδι στο μαγείρεμα και χρησιμοποιούμε προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά
  8. Δεν παραλείπουμε γεύματα
  9. Βάζουμε την κίνηση στην καθημερινότητα μας!

Και να μη ξεχνάμε να ενημερωνόμαστε πάντα και μόνο από έγκυρες πηγές όσον αφορά θέματα της υγείας και της διατροφής μας!

Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δαλάτση Βασιλική

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2016 - Power by xologo

Για ραντεβού καλέστε μας στο 25510 88648