Η γήρανση είναι μια φυσική και αναπόφευκτη διαδικασία που ο καθένας πρέπει να υποβληθεί σε δικό του χρόνο και ρυθμό.

 

Παρόλο που δεν μπορούμε να ελέγξουμε αυτή τη πολύπλοκη βιολογική διαδικασία,μπορούμε να επιβραδύνουμε και να αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής μας. Σίγουρα ορισμένες πτυχές της γήρανσης είναι αρκετά ανεξέλεγκτες και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό από κληρονομικούς παράγοντες, όπως το οικογενειακό ιστορικό και οι χρόνιες παθήσεις. Ωστόσο, ορισμένοι παράγοντες είναι κάπως ελεγχόμενοι και είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των ανθυγιεινών συνηθειών μας.

Κάνοντας θετικές επιλογές τρόπου ζωής, για παράδειγμα, να τρώμε υγιεινά, να ασκούμαστε τακτικά, να μην καπνίζουμε, να περιορίσουμε τη πρόσληψη αλκοόλ, να έχουμε έναν επαρκή ύπνο, μπορεί να βοηθήσει, να καθυστερήσει τη διαδικασία γήρανσης και να προσθέσει χρόνια στη ζωή μας. Εδώ είναι τα 5 τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να δείξετε νεότεροι και να προσθέσετε χρόνια στη ζωή σας:

Ρόδι

Το ρόδι είναι μια από τις καλύτερες μαλακτικές τροφές, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης ωθώντας τα κύτταρα να ανακυκλωθούν και να ξαναχτίσουν τον εαυτό τους. Είναι γεμάτα με βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην προστασία από τις επιπτώσεις ζαρώματος εξαιτίας των ηλιακών ακτινών. Το ρόδι έχει επίσης αντιοξειδωτικές, αντιικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Βατόμουρο

Το βατόμουρο δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη τροφή. Τα βατόμουρα έχουν ισχυρές ενώσεις που προάγουν την υγεία. Με την ενίσχυση τους μπορούν να σώσουν το δέρμα από τους σοβαρούς κινδύνους των ελευθέρων ριζών.

Πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθά στο να παραχθεί το κολλαγόνο το οποίο κρατάει  το δέρμα σας απαλό και το ανορθώνει, δίνοντας την ομαλότητα και την υποστήριξη.

Ελαιόλαδο

Δοκιμάστε το μαγείρεμα με ελαιόλαδο σε όλες τις αγαπημένες σας συνταγές. Τα «καλά λιπαρά» στο ελαιόλαδο βρέθηκαν να είναι ιδιαίτερα επωφελής δεδομένου ότι περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, αφήνοντας το δέρμα ρόδινο και εύπλαστο.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ευεργετικό για τη συνολική υγεία και ευεξία. Περιέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνη D. Βοηθά στη διατήρηση των οστών σας, έχει ισχυρή δράση και υποστηρίζει τη συντήρηση των μυών. Επίσης περιέχει προβιοτικά, που μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη, καθώς και να βοηθήσουν στην ελάττωση της συχνότητας εμφάνισης ηλικιακής εκφυλιστικής εντερικής ασθένειας.

πηγή: www.logodiatrofis.gr

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2016 - Power by xologo

Για ραντεβού καλέστε μας στο 25510 88648